Pay it forward

Vad händer i världen om vi börjar hjälpa varandra? Pay it forward eller ”skicka vidare” är ett uttryck som beskriver att en enda person kan förändra mycket genom en liten handling.

Boken Pay it forward är en roman skriven av Catherine Ryan Hyde år 1999 och som filmatiserades med samma titel år 2000 . Den handlar om en liten pojke, Trevor, som bor i Las Vegas med sin mamma. Hans samhällskunskapslärare Mr Simonet ger alla elever följande uppgift: ”Tänk ut ett förslag på hur vi kan förändra världen – och omsätt det i handling”. Trevors idé är att han ska hjälpa tre personer och dessa tre personer skickar sedan vidare genom att själva hjälpa tre personer, som hjälper tre personer, osv. En dominoeffekt av goda gärningar har startat.

Att göra skillnad kan vara att till exempel hålla upp en dörr, le mot någon du möter eller satsa större och titta närmare på de 17 globala målen för hållbar utveckling/Agenda 2030. Se bara hur medvetenheten snabbt blev en självklarhet när plastpåsar i klädbutiker började kosta pengar för att tänka på miljön. Det här är varje individs möjlighet att göra något bra med en positiv känsla som belöning.

I utbildningen till hälsopedagog ingår ämnet hållbarhet/Agenda 2030 och detta var mycket intressant att fördjupa sig i. Alla kan vi göra skillnad och tillsammans kan vi skapa en bättre värld att leva i!
/J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Med kraft från WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: