Den ultimata träningsformen

Vad är den bästa och mest omfattade träningsform man kan hålla på med? Många olika träningsformer är enformiga och saknar ett bredare komplement. För att kroppen ska vara i så bra form som möjligt och samtidigt kunna få med en balans i sin träning, behövs både balans, koordination, kondition, uthållig styrka och explosiv styrka – allt på en och samma gång – låter inte det fantastiskt!?

Crossfit har länge fått kritik från olika håll men kritiken kommer ofta från okunniga människor. De tror sig veta vad Crossfit träning innebär och vad den går ut på men använder exempel på Crossfit utövare som inte riktigt kan teknikerna och enbart försöker göra allt så snabbt som möjligt, för att måla upp Crossfitens ansikte. I Crossfit och i alla andra sporter finns det mer eller mindre seriösa atleter.

Det Crossfit går ut på är att blanda balans, koordination, kondition, uthållig styrka och explosiv styrka, ihop mixat i ett ultimat paket. Man skulle kunna säga att Crossfit är en blandning av tyngdlyftning, konditionsträning, strongman och gymnastik, där det ofta sker under en mer eller mindre högintensiv träning. I Crossfit värnar man mycket om gemenskap och ofta tränar man i grupp, där både mer och mindre erfarna atleter kan träna tillsammans utan några problem. Det fungerar för att alla kan köra i sitt eget tempo med vikter som passar och utmanar den specifika atleten. Crossfit är alltså en sport/träningsform där olika människor kan mötas trots sina fysiska olikheter – till skillnad från många andra träningsformer och idrotter. Eftersom Crossfit är en ung sport/träningsform har det skett stora förändringar i sporten i form av alla redskap som nu tillverkas som enbart är inriktade till Crossfit. Crossfit tävlingar har blivit väldigt vanliga och det hålls en hel del amatörtävlingar här i Sverige, där vissa tävlingar är anpassade för mindre erfarna atleter och andra mer erfarna.

Vill du må bra, vara i fysiskt bra form och känna att du är en del av ett sammanhang ska du välja Crossfit!!
//N

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Med kraft från WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: